diumenge, 12 de febrer del 2017

XIII Trobada d'escriptors/es de la Ribera del Xúquer


Des de l'any 2005 i gràcies a la iniciativa d'un dels millors i més reeixits escriptors valencians, Josep Lozano, que ve celebrant-se cada any una Trobada d'escriptors i escriptores de la Ribera del Xúquer; i cal dir que la trobada és itinerant, o siga, que té o tindrà lloc a qualsevol dels pobles i ciutats de la comarca.
Pel que a mi respecta vaig participar per primera ocasió en la II trobada, que va tindre lloc a Benifaió l'any 2006, el mateix en què vaig crear el meu blog i precisament per aquestes mateixes dates. Després, per motius de força major, he estat molts anys sense participar. Però enguany he tornat a anar, en concret a la que fa XIII de les trobades, que si no vaig errat és la segona que té lloc a Alginet, poble de Lozano.
Com ve sent costum d'uns anys ençà la trobada va començar a les 10,30 h. a l'Ajuntament d'Alginet, on els participants varen ser rebuts pel senyor alcalde i el regidor de cultura. Tot seguit s’inicià un recorregut, en què el cronista oficial de la població explicà les últimes actuacions realitzades a l'exterior de l'edifici consistorial, construït sobre l'antiga alqueria andalusina d'Aljannat. Després visitaren l'església de Sant Antoni Abat, del segle XVII. I a continuació es dirigiren a la Casa de la Cultura, passant pel Mercat, on els autors assistents a la trobada pogueren signar els exemplars de les seues obres amb què compta la Biblioteca Municipal. Acte seguit anaren a l'antic escorxador, actual Llar dels Jubilats, edifici modernista de 1905. Des de l'escorxador es dirigiren a l'avinguda dels Reis Catòlics per visitar el monument al Llaurador. I des d'allí anaren a l'hort de Feliu per veure les instal·lacions del Museu Valencià d'Història Natural.
Finalment la trobada acabà al restaurant San Patricio, on tingué lloc el dinar de cloenda de la Trobada, al final de la qual hi hagué repartiment d'algunes publicacions per part de la fundació Bromera i alguns altres obsequis. En un dels pocs i breus parlaments, l'alma mater de les trobades, Josep Lozano, anuncià que la XIV trobada tindrà lloc a Carlet, i em va avançar que l'altre any (2019) podríem fer-la a Carcaixent. I per això és que a partir d'ara i ací anime totes i tots els escriptors carcaixentins, així com demane la col·laboració de l'Ajuntament de Carcaixent per la que, espere que siga, XV Trobada d'escriptors i escriptores de la Ribera del Xúquer.